Ràdio

Programa “Ecos del Cosmos” en Radio Universitat de València

ecos_del_cosmos Tres temporades, des de 2013 fins a 2015. Magazín de ràdio de divulgació de l’astronomia en valencià, a Ràdio Universitat de València. El programa dura al voltant d’una hora, i està presentat per Enric Marco i Fernando Ballesteros des dels seus inicis, i també per Amelia Ortiz des de finals de 2014, moment en el qual es va unir a l’equip. L’equip es complementa amb la inestimable ajuda tècnica de Miguel Ángel García, i de Lorena Hernández per la veu en off.

Programa “Ecos del Cosmos” en Onda Cero

foto4 Agost de 2014. Secció dins el magazín d’estiu d’Onda Cero “Julia En Las Ondas (JELO)” dirigit per Julia Otero, i presentat durant els mesos de l’estiu per Arturo Téllez. Es tracta d’una secció de curta durada (10 minuts) de divulgació astronòmica basada en el programa homònim de Ràdio Universitat de València, i presentat per Enric Marco i Fernando Ballesteros.

Programa “Los Sonidos de la Ciencia” en Radio Nacional de España

einstein Quatre temporades, de 2005 a 2008. Secció dins el magazín de cap de setmana de RNE “No es un dia cualquiera” dirigit per Pepa Fernández. En aquesta secció de curta durada (~ 8 minuts), Bartolo Luque i Fernando Ballesteros presenten al costat de Pepa Fernández diferents conceptes de ciències de manera sonora, és a dir, sempre usant algun tipus de so per a explicar fenòmens científics.

Col·laboracions amb altres programes de ràdio

daniel A més dels anteriors programes de radio, col·labore freqüentment amb altres emissores mitjançant entrevistes o tertúlies radiofòniques sobre astronomia, astrobiología i exploració espacial, i especialment amb el programa “A ciencia cierta” de CV Radio.