Vídeos

Vídeos de divulgació en els quals he treballat:

.

Arc de xoc
Javier Díez, Fernando Ballesteros, Luisa Valdivielso, Emilio Oviedo, Tono Balaguer, Joan Cerveró, Xavi Mulet, Vicent Sabater, Vicente Ibáñez, Fran Pérez, Victoria Cano.
Curt de ficció científica
Video guanyador del premi “Best Depiction of Science and Technology” del festival de cine científic Sci-On 2016 de Reno (Nevada, USA).
C
ategoria:
Coguionista
Any de Producció: 2016
Duració: 00:16:22 Curt de ficció científica que tracta sobre el primer contacte amb una nau espacial alienígena, detectada per un survey astronòmic com un arc de xoc en el núbol d’Oort. El vídeo serveix també de presentació del projecte JPAS.
.
Faça’s la massa
Javier Díez, Tono Balaguer, Guillermo Pérez, Xavi Mulet, Miguel A. Ayuso, Panxo Barrera, Albert Martínez, Sonia Fernández, Vicent J. Martínez, Fernando J. Ballesteros, Amelia Ortiz, Carlos Peña.
Vídeo guanyador del IV Concurs de Divulgació Científica CPAN 2013
Categoria: Coguionista
Any de Producció: 2013
Durada: 00:06:17 Documental produït pel canal de divulgació científica Conec i coproduït juntament amb l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València, guanyador en l’edició 2013 del Concurs de Divulgació Científica CPAN. El vídeo explica de forma senzilla la transcendència del descobriment del bosó de Higgs. S’introdueixen les quatre forces fonamentals de la naturalesa i s’explica el concepte de camp en física per entendre les interaccions que aquestes forces produeixen i la importància de les partícules mediadores de les diferents interaccions.
.
Existeixen els forats negres?
Javier Díez, Tono Balaguer, Joan Claramunt, Xavi Mulet, Panxo Barrera, Fran Pérez, Albert Martínez, Vicent J. Martínez, Fernando J. Ballesteros.
Vídeo de la sèrie “L’Univers en un minut”
Categoria: Guionista
Any de Producció: 2013
Durada: 00:01:25 Documental produït pel canal de divulgació científica Conec i coproduït juntament amb l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València, de la sèrie “L’Univers en un minut”. El vídeo explica què és un forat negre, com es forma i com d’abundants són.
.
És l’Univers infinit?
Javier Díez, Tono Balaguer, Joan Claramunt, Xavi Mulet, Panxo Barrera, Albert Martínez, Vicent J. Martínez, Fernando J. Ballesteros.
Vídeo de la sèrie “L’Univers en un minut”
Categoria: Guionista
Any de Producció: 2013
Durada: 00:01:24 Documental produït pel canal de divulgació científica Conec i coproduït juntament amb l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València, de la sèrie “L’Univers en un minut”. El vídeo explica què és l’horitzó còsmic i quin és la mida real de l’Univers.
.
Hi ha vida en altres planetes?
Javier Díez, Tono Balaguer, Joan Claramunt, Xavi Mulet, Panxo Barrera, Albert Martínez, Vicent J. Martínez, Fernando J. Ballesteros.
Vídeo de la sèrie “L’Univers en un minut”
Categoria: Guionista
Any de Producció: 2013
Durada: 00:01:24 Documental produït pel canal de divulgació científica Conec i coproduït juntament amb l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València, de la sèrie “L’Univers en un minut”. El vídeo estima la possibilitat que hi haja vida en altres planetes i que aquesta siga complexa.
.



Eclipsis i Trànsits
Vicent Martinez, Fernando Ballesteros, Rachid Chato, Pablo de la Cruz, Juan José Rovira, Teresa Gallego, Sofía Fuentes, Alberto Fernandez, Amelia Ortiz, Miquel Gómez, Luis Ginés, Marianna Lanzara, Guadalupe Almodovar, Javier Diez.
Primer premi en Ciència en Acció 2007
Categoria: Coautor
Any de Producció: 2004 – 2005
Durada: 00:29:53 Documental produït per l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València i guardonat amb el Primer Premi Ex Aequo en l’edició 2007 del certamen de divulgació científica “Ciència en Acció”. Consta de dos parts: En la primera part podrem observar el trànsit de Venus davant del Sol de l’any 2004, així com una interessant explicació que ens permet comprendre a què es deu aquest fenomen, la seua importància científica històrica per determinar les distàncies en el sistema solar i la història del propi observatori. En la segona, podrem apreciar l’eclipsi de Sol anular de 2005, així com una didàctica explicació de la seua causa, com observar el Sol de manera segura i la importància històrica dels eclipsis en permetre confirmar una de les prediccions de la Teoria de la Relativitat d’Einstein.

Entrevistes a la televisió:

.

Órbita Laika
Entrevista sobre comunicació amb civilizacions extraterrestres
Data: 18/03/2019
Cadena: La 2 de RTVE
Duració: 00:05:22 Monogràfic sobre vida extraterrestre del programa de La 2 “Órbita Laika”, en el qual s’entrevista a Fernando Ballesteros amb motiu del seu coneixement sobre el programa SETI.
.
La Aventura del Saber
Entrevista pel llibre “10.000 años mirando estrellas”
Data: 09/03/2011
Cadena: La 2 de RTVE
Durada: 00:55:18 (a partir del minut 27) Entrevista a Fernando Ballesteros i Bartolo Luque dins el programa de La 2 “La Aventura del Saber” amb motiu de la publicació del llibre “10.000 años mirando estrellas”.
.
Tres14
Entrevista pel llibre “Gramáticas Extraterrestres”
Data: 02/03/2008
Cadena: La 2 de RTVE
Durada: 00:25:00 (a partir del minut 6)Monogràfic sobre vida extraterrestre del programa de La 2 “Tres14”, en el qual s’entrevista a Fernando Ballesteros amb motiu de la publicació del llibre “Gramáticas Extraterrestres”.

Altres videoentrevistes:

.

You-tub d’assaig
Entrevista pel llibre “Las mujeres de la Luna”
Data: 25/04/2017
Cadena: Metode TV
Durada: 00:03:34 Entrevista a Fernando Ballesteros amb motiu de la publicación del llibre “Las mujeres de la Luna”.
.

Early Universe
Cóm parlar amb un ALIEN
Data: 17/06/2018
Cadena: Early Universe
Durada: 00:14:36 Entrevista a Fernando Ballesteros al voltant dels sistemes de comunicació amb civilizacions extraterrestres.